Szakács Andrea vagyok

Konduktor, DSZIT terapeuta

1999 óta dolgozom konduktorként Nyíregyházán. Pályámat a Jósa András Kórház Gyermekrehabilitációs Osztályán kezdtem, ahol nagy gyakorlatra tettem szert a súlyosan, halmozottan sérült gyermekek mozgás- és személyiségfejlesztésében. 2001 óta a jelenlegi Pedagógia Szakszolgálat munkatársa vagyok, ahol korai fejlesztéssel és óvodások, iskolások mozgásfejlesztésével foglalkozom.

Óraadóként megfordultam az ÉFOÉSZ-nál (Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége). Mindenhol gyakorlatot szereztem a team munkában, az eltérő fejlődésű gyermekek elhivatott fejlesztésében és a szülők kompetensebbé tételében.

Általam alkalmazott terápiák

  • Konduktív pedagógia: A konduktív pedagógia fejlesztő és nevelő hatású a központi idegrendszeri sérültek számára. A konduktív nevelés az ember változásra való képességét segíti elő, használja ki. Megfelelő célok által, komplex tevékenységek útján az egyén rávezethető a belső szervezésmód kialakítására. A céltudatos cselekvésnek köszönhetően létrejöhet az aktív tanulás. A konduktor feladata rávezetni az egyént arra, hogy megfelelő célokat tűzzön ki maga elé, és hogy elősegítse az ehhez szükséges problémamegoldó készség fejlődését.
  • Dinamikus szenzoros integrációs terápia (DSZIT): olyan komplex terápiás módszer, amely a benne résztvevő gyermekeknek mozgásos, tapintós, egyensúlyozós játékok használatával és a terapeuta aktív jelenlétével segít, hogy az éretlen vagy egyes területeken nem megfelelően működő idegrendszerüket saját aktív részvételükkel, egyéni utakon fejlesszék.

Amiben segítségükre lehetek

Mivel az egészségügy és a köznevelés területén is járatos vagyok az eltérő fejlődésű gyermekek vizsgálatában, fejlesztésében, ezért kulcsszemélyként tudom Önöket és gyermeküket kalauzolni a sokszor kacskaringós, átláthatatlan intézményes rendszerben, hogy a gyermek és a szülő megtalálja a legrövidebb és legoptimálisabb gyermekutat. Vizsgálatok elvégzésében, megfelelő terápiák, szakemberek megtalálásában tudok segítséget nyújtani.

Rólam mondták

"Andikát a fejlesztő iskolában ismertük meg, és miután munkahelyet váltott, lehetőségünk lett volna más konduktorhoz járni, de mi ragaszkodtunk hozzá, mert már az első pár alkalommal csodát tett a kisfiammal. Izomeredetű izomgyengeséggel, születéskori agyvérzéssel, látássérüléssel, stb. diagnosztizált kisfiam még nem tudott mászni, mikor Andikához kerültünk, de megfordulni is alig. Pár alkalom után foglalkozás végén Andika mondta neki, hogy "gyere, másszunk oda anyához", és segítséggel, a mozgásmintát akkor tanulva az én magatehetetlen, alig mozgó kisfiam felmászott az ölembe. Soha nem felejtem el azt az érzést. Ekkor már nem csak reméltem, de tudtam is, hogy a gyerekem mászni fog, ülni fog és igenis járni is fog. Az ülést, kapaszkodva felállást ugyanígy megtanította, begyakoroltatta, jelenleg a segítséggel járást gyakoroljuk. Elmondhatatlanul hálás vagyok, nagyon sokat köszönhetünk Andikának, nagyon jó szakember és csodálatos EMBER! "

5/5

"5 és fél éves kisfiam nagyon szereti a foglalkozásokat, mindig izgatottan várja. Változatosak a feladatok, rendszeresen újdonságokkal lepi meg őt Andi, aki mindig türelmes és következetes vele. Patriknak térdműtétből adódóan vannak problémák a járásával, ami a foglalkozások hatására rohamos fejlődésnek indult. Andi a mozgáskoordinációs feladatokon kívül mindig becsempész a programba egyéb, más képességeket fejlesztő játékos feladatokat is. Így több téren is, egyszerre javulnak Patrik fejlesztést igénylő képességei."

5/5

Pillanatképek

Kapcsolatfelvétel

Amennyiben úgy érzi tudok segíteni, esetleg bizonytalan  vegye fel velem a kapcsolatot.

+36 20 442 95 88

szakacs.andrea@gmail.com

Vagy töltse ki az alábbi űrlapot és felveszem Önnel a kapcsolatot !