Bokor Eszter vagyok

Logopédus, alapozó mozgásterapeuta a Nyírségi Képességfejlesztő megálmodója

2005 óta dolgozom logopédusként, tanár és terapeuta is vagyok egyben, így 3-60 éves korig mindenki megfordul a kezem alatt. 2020-ban úgy döntöttem, hogy a saját vállalkozásomban folytatom tovább a fejlesztést. Mára már egész szép kis szakértői csapat nőtte ki magát  Nyíregyházán a magánrendelőmben.

A gyermekekben rejlő tehetség felfedezése és kiaknázása a szenvedélyem

A szülőkkel, hozzátartozókkal közösen végzett terápiás munkában hiszek. A szakmai tudásom egyfajta segítség, mellette azonban az otthoni háttérmunka, az elfogadó, szerető odafordulás legalább ugyanolyan, ha nem fontosabb alapja a fejlődésnek.

Az offline és az online térben egyaránt tanítok, bátran mondhatom nagy hatékonysággal.

Amiben segíteni tudok

Artikulációs zavar

A hangok ejtésében észlelhető változás. Ide soroljuk a hangok cseréjét, amikor más hangot ejt a gyermek/felnőt az adott hang helyett (pl. ö-o, s-sz), de a hangok torz képzését is, amikor a nyelv nem a megfelelő helyen ér a fogakhoz vagy a szájpadláshoz az adott hang ejtésekor.

Árak

Online terápia: 45 perc/ 6.000.- Ft Személyes terápia: 50 perc / 6.000.-Ft

Nyelvlökéses nyelés

Egyre gyakoribb probléma. A nyelés folyamatában alakul ki valahol eltérés. Minden eset egyedi, de a lényeg minden esetben az, hogy megváltozik a nyelés mechanizmusa, így eltolódnak az erőviszonyok a szájtérben és a kemény szájpad helyett a fogakra, illetve az állkapocsizületre tevődik át a nyomás, minek következtében fogazati és izületi anomáliák alakulnak ki.

 

Árak

Online terápia: 30 perc /4.500.- Ft, Személyes terápia: 30 perc/ 4.500.-

A kedvenc terápiám, mert gyorsan és nagyon hatékonyan tudunk sikert elérni!

Afázia

A legnehezebb területe a logopédiának, mert egy már korábban megszerzett tudásnak és képességnek, a beszédnek a teljes vagy részleges elvesztésével szembesülünk. A legfontosabb számomra ebben az esetben, hogy kiderítsem mi az, ami a beszédkészségből, a nyelvi szintekből, az olvasási, számolási készségből megmaradt, mert ezeknek a talaján tudunk elkezdeni építkezni.

Árak

Online terápia:  45 pec / 6.000.- Személyes terápia: 50 perc / 6.000.- Ft

Diszfónia terápia

A rekedtség viszonylag ritkán előforduló probléma. Minden esetben fel kell deríteni az organikus hátteret, azaz a logopédiai terápiát foniáter szakorvos vizsgálata előzi meg, hiszen a hangszalagok vizsgálata elengedhetetlen ebben az esetben. Cél, hogy a helyes légzés, illetve beszédlégzés megtanítása révén megakadályozzunk a hangok préselését, így tehermentesítsük a hangszalagokat, a nyak és vállöv izmait.

Árak

Online terápia: 45 perc/6.000.- Ft Személyes terápia : 50 perc/ 6.000.- Ft

Alapozó torna

Az idegrendszer megfelelő érettsége az alapja minden kognitív funkciónknak, illetve a motoros képességeinknek (rajzolás, írás, artikuláció). Akkor lesz érett az idegrendszer ezeknek a funkcióknak a működtetésére, ha lehetősége volt a gyermeknek eleget mozogni, szabadon kúszhatott, mászhatott, megtanulhatott egyedül felülni, elesni…stb. Ha a mozgásfejlődésből kimaradtak szakaszok, akár csak egy is, érdemes odafigyelni és mozgásterapeuta véleményét kérni, mert annak oka volt.

Ha a gyermek nagyon sok hangot cserél, mindig először tornázunk és a végén előfordul, hogy már csak alig, vagy egyáltalán nincs is szükség logopédiai terápiára.

Ára

Csak személyesen 60 perc/ 6.000.-Ft

Megkésett beszédfejlődés

Három éves kor után beszélünk megkésett beszédfejlődésről, ha a kisgyermek nem kezdi el mondatokban kifejezni magát és a beszédet használni elsődleges kommunikációs eszközként. Nagyon ritkán kezdek terápiát ezen a területen, mert a tapasztalataim azt mutatják, hogy ilyenkor inkább egy állapot feltérképezésre van szükség, mely felöleli az anamnézis felvételét, mozgásállapotfelmérést és a játéktevékenység, anya-gyermek kapcsolat megfigyelését is. Nagyon fontos kizárni az organikus okokat és ha mégis terápiát indítunk, akkor azt szülővel közösen végezzük.

Tanácsadás

Nagy a zűrzavar, sajnos ez a tapasztalatom. Tanácsot kérni nem szégyen, sőt tájékozódni kell, kérdezni kell, mert a fejlődés egy nagyon intenzív szakasza zajlik hat éves korig és ez a szakasz fogja meghatározni a későbbi tanulási képességeket. Lehetőség van éppen ezért kérdezni tőlem és tájékozódni, hogy merre lenne érdemes elindulni egyáltalán a fejlesztésben, vizsgálatokban.

A  tanácsadás ára 30 perc / 4.000.- Ft

Rólam mondták

Nagy Nóraédesanya
Tovább olvasom
“Iker gyermekeimmel járunk logopédiára. Szülőként fontos volt, hogy megbízható szakemberhez járjunk és ezt megtaláltuk Eszter személyében. A második alkalom után olyan részletgazdag jellemzést adott a gyerekeimről, amiket addig anyaként csak én ismerhettem. Ekkor tudtam, hogy ő az egyik legjobb pedagógus, akire rábízom a kincseimet. Fejlődésük már 1 hónap után látványos volt. Eszter nyugodt, kiegyensúlyozott légkört teremt, ahol a gyerekek kibontakozhatnak. Személyiségüket figyelembe véve alakítja az óra menetét. Számukra ez nem feladat, élvezik, várják, hisz minden alkalom előtt azon vitáznak, hogy ki megy be először. Mindenkinek szívből ajánlom őt!
Kristóf
Tovább olvasom
"Nagyon hálás lehetek neked amiért segítettél a nyelvlökéses nyelésemmel. Neked hála már lassan 1 éve felkerült a felső és pár hónapja az alsó fogszabályzóm is. Nélküled nem valósulhatott volna meg ez, köszi szépen! "
Pedagógus édesanya
Tovább olvasom
"Esztert, az ősszel ismertük meg ,és a mai napig járunk hozzá 5 éves kisfiammal, Ernőkével. Számomra hiteles személyiség, tapasztalt pedagógus, aki végtelen türelmes a gyerekekkel. A foglalkozásait maximális odaadással és hozzáértéssel végzi. Sokoldalúan felszerelt eszközökkel segíti az eltérő fejlődésű gyerekek előremenetelét. Kiválóan elemzi a helyzetet, megfontolandó tanácsokkal szolgál, de tiszteletben tartja mások véleményét és személyiségét. "Sam tűzoltó"😀🔥jutalommatricáit igazi kincsként őrizzük."
Zsuzsa és Miklós
Tovább olvasom
"Kedves Eszter! Mikor hozzád kezdtünk járni egy évvel ezelőtt, Miklós a stroke után önállóan egy szót sem tudott beszélni. Most ő diktálja, mit írjak. Nagyon sokat segítettél abban, hogy már elfogadhatóan tud kommunikálni. Minden foglalkozásod élmény volt, emberileg is megszerettünk. További jó munkát kívánunk, segíts még nagyon sok embernek."
Előző
Következő

Pillanatképek

Kapcsolatfelvétel

Ha  tudok segíteni, vagy csak kérdésed van, tanácsot szeretnél, bátran vedd fel velem a kapcsolatot, segítek megtalálni a legjobb megoldást!