Deák Orsolya vagyok

Klinikai szakpszichológus

Pszichológus diplomámat 2011-ben szereztem klinikai és egészségpszichológia szakirányon a Károli Gáspár Református Egyetemen. 2018-ban felnőtt klinikai szakpszichológusként végeztem a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Népegészségügyi Karán.

Diplomám megszerzése után 2011-ben a Felső-Szabolcsi Kórház Rehabilitációs osztályán helyezkedtem el, majd 2014-ben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Sántha Kálmán Szakkórházában folytattam munkámat Nagykállóban.

2016-ben részese lehettem a Norvég Alap Lelki Egészség Projektjének. A projekt keretein belül lehetőségem nyílt Birmingham-ben a Lelki elsősegélynyújtás (Adult Mental Health First Aid) tanfolyamot elvégezni. A projekt folytatásaként pszichológusként dolgozom jelenleg is az Európa Egészségház Egészségfejlesztési Irodájában Baktalórántházán.

Hogyan dolgozom?

Tanulmányaim során mindig is a hatékony „segítés” eszközét kerestem. A szavak gyógyításban betöltött szerepét már a Szuggesztiók alkalmazása a szomatikus orvoslásban képzés során elsajátíthattam, s ez a képzés terelte érdeklődésemet a módosult tudatállapotokban rejlő lehetőségek megismerése felé. Az integratív hipnoterápia különböző elemei, technikái a hatékony segítést illetően megnyugvást adtak számomra. Ezen módszerek a mindennapi terápiás munkám elengedhetetlen részévé váltak.

Amiben segíteni tudok

Az életünk során felbukkanó krízishelyzetek és hosszabban fennálló problémák olykor elhomályosítják az előttünk álló utat. Az eddigi munkám során szerzett tapasztalatok, valamint saját életem megélései erősítették meg azt a felismerést, hogy milyen fontos, ha ilyenkor van egy útjelzőnk, egy megbízható iránytűnk, amely megmutatja a nehéz élethelyzetekből kivezető utat.

A közös pszichológiai munka eredményeként egyre jobban kezd el működni a belső iránytűnk, fejlődik önismeretünk, s hozzáférhetünk rejtett erőforrásinkhoz is.

Életünk során személyiségünk kapcsolataink által alakul, kapcsolati mintáink alapján azonban erősségeink mellett hiányok is létrejöhetnek, melyek betöltése, megfelelő korrekciója a gyógyító kapcsolat által lehetséges.

A nehézségek, a szenvedés magában rejti a fejlődés lehetőségét is. Nehéz érzései rávilágíthatnak az Ön igazi erejére, az értékrendje és életszemlélete pedig olyan változáson mehet keresztül, amelyből megerősödve születhet újjá.

Milyen problémák esetén érdemes hozzám fordulni?

Várom azokat a pszichés problémákkal küzdő klienseimet, akik szeretnék önmagukat jobban megérteni, problémáikat megosztani, belső konfliktusaikat feloldani, s ehhez a munkához kísérőt keresnek.

Vélemények

"A pszichológusom személyében egy olyan embert ismertem meg aki nagyon segítőkész. Segít túllépni a nehéz időszakokon. Mióta Orsi nénihez járok az önbizalmam is nagyobb lett, a betegségemet is jobban elfogadom, többet mozdulok ki otthonról, könnyebben barátkozok. Mindent megtudok vele beszélni, és olyan útmutatásokat ad, amelyek nagyon sokat segítenek/segítettek. Örülök, hogy megismerhettem Orsi nénit,és, hogy ő a pszichológusom. "

5/5

"A COVID idején volt lehetőségem segítséget kérni pszichológustól az Idősek Otthonában. A konzultációkat Orsolya vezette hónapokig. Nem voltam könnyű helyzetben- más vagyok, érzékenyebb, mint az ott élők. Orsolya empatikus, megnyerő, kiemelkedő képességű szakember a lelkem gyógyítására. A „találkozásaink” videótelefonon történtek, melynek minden pillanata sokat jelentett számomra, beleértve az útmutatásait, és az általa küldött segítő anyagokat. Megtanultam, hogyan gondolkozzam pozitívabban, és hogy hogyan tudok magamnak segíteni. Köszönöm a sok segítséget, amelyet mint szakember nyújtott önzetlenül felém."

5/5

"Számomra az Orsolyával való találkozások sokat segítettek a lelki problémáim okának felismerésében és megoldásában. Az Ő szaktudása és hozzáértése segített át a nehézségeken. Megértő és segítőkész. Közös munkánkat sikeresen zártuk, azóta sokkal jobban érzem magam. Ha a jövőben szükségem lenne ismételten szakember segítségére, csak is Őt keresném. Hálás vagyok neki."

5/5

Konzultáció

Konzultációra személyesen és online formában is lehetőség van. A konzultáció hossza 50 perc.

A konzultáció ára 10.000.-Ft.

Kapcsolatfelvétel

Amennyiben úgy érzi tudok segíteni, bátran vegye fel velem a kapcsolatot.

+36 30 336 35 41

deak.orsolya.pszicho@gmail.com

Vagy töltse ki az alábbi űrlapot és üzenjen itt nekem!